FAQ

Wat voor weer kunnen we verwachten?

Tijdens de lente klassiekers in België, Nederland en Noord-Frankrijk kan het weer nog erg onvoorspelbaar zijn. België heeft een zeeklimaat. Normaal gesproken is maart de maand met de minste neerslag met slechts gemiddeld 52 mm regen. Wees echter altijd voorbereid op regen in de België. Nederland en Noord-Frankrijk.

Het einde van de zomer is de beste tijd om de Alpen Regio te verkennen. Eind augustus en september zijn de beste maanden om te fietsen. In hartje zomer is het hoogseizoen en is het dus erg druk op de Franse Cols. Ook vermijd je dan de hoge temperaturen. Daarom bieden we onze trips aan in augustus en september. Let op! Het weer in de Alpen kan soms snel omslaan. Verwacht voor elke 100 meter hoogteverschil een temperatuurverschil van 1C/33F.

Weer in Belgie, Nederland Noord Frankrijk min  max Gemiddelde Temperatuur Regen Regendagen Zonuren
Maart 2C/37F 10C/50F 6C/43F 52 mm 11 3.8
April 4C/39F 13C/57F 9C/48F 54 mm 12 5.3

Het einde van de zomer is de beste tijd om de Alpen Regio te verkennen. Eind augustus en september zijn de beste maanden om te fietsen. In hartje zomer is het hoogseizoen en is het dus erg druk op de Franse Cols. Ook vermijd je dan de hoge temperaturen. Daarom bieden we onze trips aan in augustus en september. Let op! Het weer in de Alpen kan soms snel omslaan. Verwacht voor elke 100 meter hoogteverschil een temperatuurverschil van 1C/33F.

Weer in  Annecy  min  max Gemiddelde Temperatuur Regen Regendagen Zonuren
Augustus 15C/59F 26C/79F 21C/70F 62mm 10 7
September 11C/52F 23C/74F 17C/63F 42mm 10 6
Weer in Grenoble min max Gemiddelde Temperatuur Regen Regendagen Zonuren
Augustus 13C/55F 26C/79F 19C/67F 3.7mm 11 8.4
September 11C/52F 22C/72F 17C/63F 3.9mm 11 6.6

Oktober is een uitstekende maand om te fietsen in de Côte d`Azur. Het is geen hoogseizoen en de wegen zijn aanmerkelijk rustiger dan in juli en augustus. De temperaturen zijn perfect en met 6.5 uren aan zon is het er heerlijk vertoeven in deze streek.

Weer in Nice   min  max Gemiddelde Temperatuur  Regen Regendagen Zonuren
Oktober 12C/54F 21C/70f 17C/63F 124m 9 6.5

Wat moet je meenemen tijdens onze Cycle Classic Tour?

Je hebt ter bescherming natuurlijk een goede helm nodig.
De kleding die wij adviseren vind je hieronder.

 • Fiets shirt ( 2 – 3)
 • Fiets shirt met lange mouw (2)
 • Fiets broek kort (2)
 • Fietsbroek lang (1 – 2)
 • Fietshandschoenen ( 2)
 • Thermo shirt lange mouw(2)
 • Thermo shirt korte mouw ( 2)
 • Fiets sokken ( 4 – 5 paar )
 • Gore-Tex waterproof Jas
 • Windjack
 • Regenjas
 • Zonnebril
 • Fietsschoenen
 • Muts en pet

Fietsen in de bergen?

In de bergen zal de gemiddelde snelheid duidelijk minder zijn dan op de vlakke weg. De tijd die je in de afdaling wint ga je echt niet compenseren tijdens je beklimmingen in de hoge cols. Bergbeklimmingen kunnen erg lang zijn. Begin daarom nooit te snel aan een beklimming. Houd je eigen tempo aan en probeerde cadans te vinden voor een comfortabele beklimming. Dit is de juiste manier om volop te genieten van de prachtig mooie omgeving.

Wat moet je fitness niveau zijn?

Voor onze Cycle Classic Tours in België, Noord Frankrijk en Nederland hoef je absoluut geen professioneel fietser te zijn. Een gezonde basis conditie is ruimschoots voldoende. Vaak rijden we op vlakke wegen met soms een kleine steile beklimming. Als je af en toe fietst, is het al mogelijk om op deze parcoursen uit de voeten te komen. Voor dit niveau is een gemiddelde basisconditie voldoende. De Alpen klassiekers zijn alleen weggelegd voor geoefende fietsers die regelmatig hun conditie bijhouden en uitdagingen niet uit de weg gaan. Deze tochten houden in; pittige bergbeklimmingen en langere basisafstanden per dag. Op al onze trips zullen de gidsen je bij staan en indien mogelijk oppikken in noodgevallen of als je geen zin meer hebt. Onze Cycle Classic Tours bus is altijd in de buurt dus don’t panic.

Moet ik mijn eigen fiets meenemen?

Het is niet eenvoudig om te reizen met een fietsdoos in vliegtuigen en treinen. Ten eerste zal de vliegtuigmaatschappij geld vragen voor het vervoeren van jouw fiets. Ten tweede loop je kans op eventuele schade aan je fiets. Je hebt vakantie en wilt natuurlijk zorgeloos op pad. Daarom raden wij je aan om je fiets thuis te laten. En wat nu? Relax en laat Cycle Classic Tours jouw fiets regelen. Het vermijdt onnodige irritaties en stressvolle situaties. Natuurlijk is het mogelijk om je eigen fiets mee te nemen. Wees er op attent dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen fiets.

Verzekeringen?

Cycle Classic Tours raad je aan om zelf een goede reisverzekering af te sluiten. Wij zijn niet verantwoordelijk voor verlies en diefstal van persoonlijke bezittingen.

About

Contact

Beukenhof 8
8332 VA Steenwijk
The Netherlands

Mail us at: info@cycleclassictours.com
Call us at: +31 (6)41521649

Newsletter

© Copyright CycleClassicTours